Voorwaarden & Regels

Om de zorg voor de jongeren zo goed mogelijk te kunnen dragen moeten we twee voorwaarden stellen: 

  1. Iedere jongere heeft op schooldagen een daginvulling. We gaan er van uit dat de jongeren die bij ons komen wonen naar school gaan, als dit niet het geval is kan er worden gekozen voor een dagbesteding of een andere passende oplossing. 
  2. De even weekeinden is EquiGens gesloten in 2022 nog gesloten. Op vrijdag gaan de jongeren direct vanuit school naar hun weekeind adres, en zondag na het eten vanaf 19:00 uur kan iedereen weer terug komen.  We zijn dan ook minimaal bereikbaar, daarom is het noodzakelijk dat iedere jongere een prettig, betrouwbaar en veilig logeeradres voor deze weekeinden heeft. In eerste instantie kijken we hiervoor naar mogelijkheden binnen het eigen netwerk, als dit niet haalbaar is zoeken we naar een andere oplossing. Het weekeind adres moet geregeld zijn voordat een kan worden overgegaan tot opname, ook in geval time-out. Vanaf 2023 zijn we alle weekeinden geopend. 

We houden niet zo van regels, maar we kunnen er niet helemaal aan ontkomen, hier aantal van de standaard regels:

  • Bij ons wordt onder de 18 jaar geen alcohol gedronken, zoals de wet voorschrijft.
  • Om ieders veiligheid te garanderen worden drugs in welke vorm dan ook niet toegestaan.
  • Bij EquiGens houden we rekening met elkaar.
  • Wij vinden de jongeren bij EquiGens heel belangrijk, voor onze eigen gemoedstoestand en jouw veiligheid, willen we daarom altijd weten waar je bent als je niet thuis bent. 
  • Als je met ons mee eet ben je voor 18:00 uur thuis, tenzij dit door school of sport niet mogelijk is.
  • Bij EquiGens is door de week iedereen uiterlijk 21:30 uur op zijn kamer en om 22:00 is het stil. Hierop zijn op schooldagen geen uitzonderingen mogelijk. In vakanties gelden de weekeind tijden.
  • In het weekeind is iedereen uiterlijk 22:00 uur op zijn kamer en om 23:00 is het stil. Hierop zijn uitzonderingen in overleg met EquiGens en het gezag mogelijk mits tijdig besproken.
  • Aangezien we een gezond ritme heel belangrijk vinden staat iedereen door de weeks uiterlijk om 09:30 op, ook als er een vrije dag is van school. In het weekeind is dit 11:00.