De dieren

EquiGens is gevestigd in een klein dorpje, aan het natuurgebied De Deelen, we wonen aan het water en hebben een eigen strandje. Hier lopen de paarden bij huis, dollen de honden door de tuin, en zijn we bij mooi weer eigenlijk altijd buiten te vinden. 

Dieren vinden we bij EquiGens heel erg belangrijk, dieren oordelen namelijk niet, zijn puur en eerlijk. Met de dieren kan je contact maken en al je verhalen vertellen, zonder dat ze die met iemand zullen delen. Ze geven rust, ze geven liefde en ze zijn er altijd. EquiGens staat voor paardengezin, maar we hebben veel meer dieren dan alleen paarden. 

Caldero & Primero zijn de paarden, het zijn spaanse PRE's. De paarden zijn heel rustig en toegankelijk, behalve op het speelkwartier, dan razen ze als dolle driezen over het land. De paarden kunnen allemaal circuskunstjes die ze graag voor een snoepje showen. Daarnaast werken we aan de hand, voor paardrijlessen kan je elders in het dorp terecht. Wellicht dat we de kudde in 2023 uitbreiden met een leuke pony waar ook op gereden kan worden. 

Charly, Max, Indy en Droepie zijn de honden bij EquiGens, Indy en Droepie zijn pups uit he nestje van Charly en Max. Ook storm, de hond van Margreet die altijd mee gaat, komt uit dit nestje. Iedere hond heeft een eigen karakter en zijn eigen kwaliteiten. Allemaal vinden ze het leuk om achter ballen & stokken aan te rennen, mee te gaan naar het bos en de meeste komen ook graag even bij je liggen. Als jij verdrietig bent dan voelen ze dit, als ze in de buurt zijn zullen ze je dan ook snel opzoeken. Wist je dat er bewezen is dat als je een hond aait, je rustiger wordt? 

We hebben twee hele grappige vogels, kakariki's, deze wonen in de keuken en vliegen daar ook vaak los. Ze komen dan wel eens op je zitten, als je het leuk vind kan je ze dan wat fruit of groente geven, vinden ze namelijk heerlijk.

Ons konijn Dries woont buiten, ooit zat hij met een vriendje in een hok buiten, maar dit duo was maar op een ding gebrand ontsnappen. Dit deden ze dan ook regelmatig, en nadat ze ook het nieuwe hok hadden gesloopt hebben we besloten om ze maar los te laten. Eentje nam helemaal de benen, maar Dries woont nog steeds in de tuin. Hij huppelt hier vrolijk rond en we geven hem regematig een wortel. In de winter voeren we hem ook brokjes, want dan is er minder natuurlijk voedsel voor hem te vinden. 

Bij ons wonen geen katten, want dat gaat niet zo goed samen met de honden. Daarnaast kennen we een aantal mensen die heel allergisch zijn voor katten. 

Je kan bij ons helaas geen eigen dieren mee nemen, maar hopelijk wordt jij vrienden met de dieren die aanwezig zijn bij EquiGens. 

De volledige roedel
De volledige roedel
Droepie
Droepie
de vogels wonen in de keuken
de vogels wonen in de keuken
Caldero
Caldero
Primero
Primero
Golden Duo, Charly & Max
Golden Duo, Charly & Max
Charly
Charly
Max
Max
Indy
Indy
Ons konijn huppelt vrolijk door de tuin
Ons konijn huppelt vrolijk door de tuin