Over EquiGens

Bij ons is het belangrijk dat de jongeren zich thuis voelen, dat ze zich veilig voelen en dat ze zich kunnen ontwikkelen tot trotse, zelfstandige en zelfredzame mensen. Bij ons wonen jongeren die het in het verleden niet makkelijk hebben gehad en zich daardoor niet goed konden redden in de situatie waarin zij zich bevonden. Na alle ellende die vooraf is gegaan, willen wij dat de jongeren hier weer perspectief krijgen, dat ze kunnen genieten en lachen. En nee, dat gaat niet altijd over rozen, het gaat met ups en downs, maar het is nergens altijd alleen maar goed. Toch is er over het algemeen een rustig en prettig leefklimaat bij EquiGens, er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, iedereen leeft zijn eigen leven, maar wel met respect voor en in harmonie met elkaar. 

Bij ons is heel veel mogelijk, wij denken niet in hokjes of beperkingen, wij kijken naar de jongeren die bij ons wonen en wat die nodig hebben om weer gelukkig te worden. We werken samen met de jongeren, staan naast en niet boven hen. We zijn sensitief en meelevend, willen inspireren, motiveren en stimuleren. Samen met de jongere kijken we naar de wensen en behoeften, we maken hierop een plan en gaan daar samen aan werken. Dit doen we niet alleen, de mensen die voor de jongere belangrijk zijn, zijn ook belangrijk voor ons. Daarnaast hebben we een groot netwerk aan professionals die kunnen invliegen waar nodig. Ook zijn er na de gewenningsperiode vele mogelijkheden met betrekking tot sporten, verenigingen, hobby's en afspraken buiten de deur. 

EquiGens is een kleinschalige woonvoorziening, waar in een klein en hecht team wordt gewerkt in 24 uurs diensten om de continu├»teit en de huiselijke sfeer zo veel mogelijk te kunnen waarborgen. We werken middels een vaste structuur en verschilende fases. Iedereen heeft zijn eigen ontwikkelingsplan, met daarbij zijn eigen behandel- en begeleidingsschema. Intrinsieke motivatie van de jongeren om te werken aan een betere toekomst is daarom bij ons een vereiste.