Locatie

EquiGens is sinds 2018 gevestigd in Luinjeberd, bij het natuurgebied De Deelen, aan het water en met een eigen strandje. Hier lopen de paarden bij huis, dollen de honden door de tuin, en zijn we bij mooi weer eigenlijk altijd buiten te vinden.

Toch zitten we op fietsafstand van Heerenveen, in Heerenveen zijn alle nodige winkels, tal van sportclubs en verenigingen, bijna alle vormen van onderwijs en er is een treinstation. Daarbuiten zijn we met 10 auto minuten in Akkrum, met een kwartier in Drachten, in 20 minuten in Leeuwarden en met 35 minuten in Groningen.

De boerderij is opgedeeld in een voor- en achterhuis. Het voorhuis is de centrale gezinshuiswoning, hierin bevindt zich een ruime woonkeuken, een woonkamer en een gamekamer. Boven zijn vier slaapkamers en een badkamer, daarnaast worden er nog twee studio's gecreëerd, zodat de jongeren kunnen oefenen voordat ze zelfstandig gaan wonen. Aan de achterzijde van de woning is een privé gedeelte waar Barbara en haar dochter slapen. De woning was wat gedateerd bij aankoop, ondertussen is er al veel verbouwd. We hebben nog verdere plannen voor om de woning naar onze smaak in te richten en te moderniseren.

We kunnen hier volop genieten van de rust en op zijn tijd een feestje bouwen, de buren zitten een stukje verder dus we zullen niet snel voor overlast zorgen. We houden hier eigenlijk allemaal van muziek en er word regelmatig gedanst. We kunnen kamperen in de tuin, stoken graag een fikkie waar we dan marshmallows & worstjes bij verwarmen. Ook zijn we zomers graag op het strandje, we hebben daar surfplanken en een kajak en de meest spectaculaire zonsondergangen. Zie hiervoor de galerij sunset.

Toch heeft ieder voordeel zijn nadeel, het waait hier namelijk altijd net even wat meer dan elders en dat maakt het fietsen niet altijd even leuk, zeker niet in de winter.