Locatie

Wij zijn sinds 2018 gevestigd in Luinjeberd, tegen de rand van natuurgebied De Deelen, aan het water en met een eigen strandje. Hier lopen de paarden bij huis, dollen de honden door de tuin, en zijn we bij mooi weer eigenlijk altijd buiten te vinden.

Toch zitten we op fietsafstand van Heerenveen (6,5 km), in Heerenveen zijn alle nodige winkels, tal van sportclubs en verenigingen, bijna alle vormen van onderwijs en er is een treinstation. Daarbuiten zijn we met 10 autominuten in Akkrum, met een kwartier in Drachten, in 20 minuten in Leeuwarden en met 35 minuten in Groningen.

De boerderij is opgedeeld in een voor- en achterhuis. In het voorhuis bevindt zich de woonlocatie van de kleinschalige woonvoorziening, hier vind je een ruime woonkeuken, een woonkamer,een gamekamer, kantoor en een wasruimte. Boven zijn 4 slaapkamers, een studio en een badkamer. Daarnaast bevindt zich hier de kamer voor de slaapwacht, zodat de jongeren ook 's nachts altijd bij de begeleiding terecht kunnen. Aan de achterzijde van de woning is een privĂ© gedeelte waar Barbara en haar dochter wonen. 

De woning was ietwat gedateerd bij aankoop, ondertussen is er al veel verbouwd. We hebben nog verdere plannen om de woning naar onze smaak te moderniseren en in te richten.

We kunnen hier volop genieten van de rust en op zijn tijd een feestje bouwen, de buren zitten een stukje verder dus we zullen niet snel voor overlast zorgen. We houden hier eigenlijk allemaal van muziek en er wordt regelmatig gedanst. We kunnen kamperen in de tuin, stoken graag een fikkie waar we dan marshmallows en worstjes bij roosteren. Ook zijn we met mooi weer graag op het strandje, we hebben daar surfplanken en een kajak. In de zomer zie je daar ook de meest spectaculaire zonsondergang. Zie hiervoor de galerij sunset.

Toch heeft ieder voordeel zijn nadeel, het waait hier namelijk altijd net even wat meer dan elders en dat maakt het fietsen niet altijd even leuk, zeker niet in de winter.