Het team

Dit is Barbara van de Klippe, Barbara is SKJ geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional en de eigenaar van EquiGens. Als persoon is zij rustig en toegankelijk, maar ook spontaan en soms een beetje gek. Zij oordeelt niet, staat naast de jongeren en niet boven hen. Ze denkt out of the box, ziet potentie en de route om deze vrij te maken. Ze heeft een positieve kijk op het leven en dit werkt aanstekelijk. Ze heeft zelf het nodige meegemaakt en overwonnen en is in staat haar eigen levenservaring te delen waar wenselijk, waardoor zij toegankelijk en begripvol is voor de geplaatste jongeren. Toch is zij wel druk, waardoor ze soms wat chaotisch en vergeetachtig kan zijn. Barbara vindt haar uitdaging in de complexe beelden, ze is realistisch, maar betrokken en werkt systeem gericht.

Barbara heeft 16 jaar in de hulpverlening gewerkt voor ze startte met EquiGens. Ze heeft gewerkt in verschillende werkvelden; dak- en thuislozenzorg, verslavingszorg, minderjarige asielzoekers en in de psychiatrie. Ze heeft in alle werkvelden met veel plezier gewerkt, maar de match tussen haar en adolescenten was vrij snel duidelijk en hier ligt gecombineerd met psychiatrie dan ook haar affiniteit.

Christien
Christien

Dit is Christien Schnater, Christien is SKJ geregistreerd Orthopedagoog Generalist en werkzaam als behandelaar en gedragswetenschapper in de jeugdzorg wereld.

Residentiƫle hulp in gezinsconstructen heeft gedurende haar hele werkend leven haar interesse. Ze heeft langere tijd bij een grote zorgaanbieder in de jeugdhulp gewerkt, waar zij veel ervaring heeft opgedaan met pleegzorg en gezinshuizen. Ze werkt binnen de kinderpsychologie als zelfstandige in een samenwerkingsverband.

Bij de behandeling van jongeren vindt Christien het belangrijk een goede samenwerking op te bouwen, gebaseerd op respect en vertrouwen, met de jongere en diens netwerk. Ze heeft de nodige vaardigheden ontwikkeld en opleidingen gevolgd, waardoor ze flexibel en op maat kan inspelen op de actuele hulpvragen. Zo kortdurend en licht mogelijk, maar zo intensief en lang durend als nodig. Ze is EMDR therapeut, cognitieve gedragstherapeut, en heeft de opleiding Fasetherapie en Basistherapie gevolgd. Ook is ze bekwaamd in sensomotorische psychotherapie en in systeemtherapie. 

Christien is naast behandelaar bij EquiGens betrokken als sparringpartner van Barbara. Met Christiens ervaring in het werken vanuit gezinsconstructen, heeft ze op alle vlakken brede inzichten. Ze werkt nauw samen met Barbara en is altijd beschikbaar voor overleg. Middels methodische werkbegeleiding ondersteunt zij Barbara in haar persoonlijke ontwikkeling, wanneer er ruis op de lijn komt helpt Christien haar deze helder te krijgen en weer op het goede spoor te zetten.

Christien is net als Barbara realistisch ingesteld, maar tegelijkertijd in voor een uitdaging. Zeer ervaren in zogenoemde complexe beelden, hechtingsproblematiek, trauma-gerelateerde problematiek en multi-problem gezinnen.

Ilja
Ilja

Ilja Goudberg is de gedragswetenschapper bij EquiGens, Ilja Goudberg is Gz-psycholoog kinder- en jeugd. 

Ilja neemt per 1 oktober 2022 langzaam het stokje van Christien over als gedragswetenschapper, zij hebben eerder met elkaar samen gewerkt en we werken nu langzaam naar een warme overdracht. 

Ilja heeft haar sporen in de afgelopen 25 jaar in de jeugdzorg verdient. Ze heeft vooral veel ervaring opgedaan in de gedwongen hulpverlening en in de residentiĆ«le zorg. 

Omdat Ilja gestart is als jeugdbeschermer heeft ze de processen scherp en ook de belangen en krachten die hierbij spelen. Ilja haar werkwijze kenmerkt zich door haar transparante, normaliserende en positieve manier van werken. 

Ze werk in dialoog en vanuit verbinding. Denken in mogelijkheden en kansen en in gesprek blijven met betrokken en naasten. Vooral zaken in proces zetten, een pro actieve houding en denken buiten de geboden kaders, is wat haar kenmerkt. 

Ilja heeft vooral expertise op het gebied van ACT, emotionele ontwikkeling, hechting en trauma. Ze ken de sociale kaart van onze regio erg goed en daarnaast beschikt ze over een breed professioneel netwerk. Ilja is met haar man en vier kinderen woonachtig in de nabije omgeving. Ze geniet van de activiteiten van haar kinderen. Is veel langs het voetbalveld en op de manege te vinden. Daarnaast houdt ze wandelen met de hond, zwemmen in buitenwater, theater en concertbezoek en van veel lezen.

Margreet
Margreet
Sharon
Sharon

Dit is Margreet Liezenga, Margreet heeft eerder met Barbara samengewerkt op een groep voor jong-volwassenen met een psychiatrische grondslag en daar was de klik al snel duidelijk. Sinds 2020 is zij als zelfstandige verder gegaan en is zij regelmatig te vinden in gezinshuis EquiGens. Zij werkt de 24 uurs diensten bij EquiGens

Margreet heeft een zeer grote affiniteit in het werken met jongeren en dat is te merken, ze maakt makkelijk contact, is positief ingesteld en werkt met veel humor. Ze is nuchter en niet snel onder de indruk van problematisch gedrag. 

Ze is moeder van vier grote knapen en heeft een hele leuke hond genaamd Storm die bij EquiGens is geboren, als ze aan het werk is neemt ze Storm altijd mee. Ze is gek op zeilen en schaatsen en daarom als het aan haar licht zowel zomers als 's winters op het water te vinden. Soms neemt ze ook de jongeren van EquiGens mee op haar boot. 

Dit is Sharon de Jong, Sharon is zelf opgegroeid in een gezin waar pleegkinderen werden opgevangen en heeft eerder in een gezinshuis van jeugdhulp gewerkt. Sharon is nu bezig met de opleiding Social Work. Sinds 2021 werkt Sharon regelmatig bij bij EquiGens, sinds augustus 2022 is zij volledig bij EquiGens aan het werk en draait hier 24 uurs diensten. 

Sharon is heel betrokken en empathisch en gaat een persoonlijke band aan met de jongeren die bij EquiGens wonen. Dit maakt dat ze haar al snel vertrouwen en haar snel opzoeken als ze ergens mee zitten. Ze vind het ook leuk om activiteiten te ondernemen en weet dan altijd weer iets nieuws te bedenken, ook zit ze geregeld met de meiden spelletjes te doen. Daarnaast vind ze het leuk om box trainingen te doen met de kids of lekker de natuur in te gaan voor een wandeling. 

Sharon heeft zelf een zoon en een aantal katten. Ze is gek op dansen en leuke momenten hebben met vrienden en familie. 


Corelly
Corelly

Per 1 december 2022 kwam Corelly Beukema het team van EquiGens versterken. Corelly begon in 2007 samen met Barbara van de Klippe in de psychiatrie, zij hadden meteen een enorme klik en zijn altijd maatjes gebleven. Jaren geleden bedachten zij al dat ze ooit samen zouden willen werken in een kleine organisatie waarin ze echt betrokken het verschil zouden kunnen maken. Nu 15 jaar later is dat punt eindelijk aangebroken. 

Corelly heeft samen met Barbara de opleiding socialwork gedaan en hebben ook samen hun diploma gehaald. Inmiddels heeft ook Corelly haar SKJ registratie.

Corelly vond haar plek met de meiden al snel, ze is heel hoog gevoelig en weet soms eerder dan de meiden dat er iets speelt. Corelly is gek op haar gezin, de natuur, haar hondje en houd in haar vrije tijd vooral heel erg van lekker relaxen. 

Berber Wiersma
Berber Wiersma

Berber Wiersma komt per 1 januari 2023 het team van EquiGens versterken. Berber ontmoeten we bij toeval toen we hooi gingen halen voor de paarden, zij woont zelf vlak bij met haar vier paarden waar ze paarden therapie mee geeft. Eigenlijk had ze al een leuke baan in de jeugdzorg, maar de klik was meteen heel duidelijk. 

Berber houd van het buitenleven, de beesten en wil graag dit graag overbrengen op de jongeren. Daarnaast wil zij maatwerk leveren voor jongeren die het moeilijk hebben. 

Zij heeft haar opleiding socialwork met uitstroomprofiel jeugd afgerond en is SKJ geregistreerd. Daarnaast is zich nog verder aan het ontwikkelen richten in de paarden therapie. Vanaf november zal ze ook meedoen met de trainingen en is al af en toe bij EquiGens te vinden.  

Nynke
Nynke

Nynke is de kwaliteits medewerker bij EquiGens. We kennen Nynke al langer omdat zij bij een gezinshuis werkte waar we destijds onder vielen. Inmiddels is Nynke SKJ geregistreerd ZZP'er en helpt ze EquiGens met het optimaliseren van de kwaliteit. Dit doet ze terwijl ze met haar vriend in hun zelfgebouwde camperbus door Europa reist. Vanaf 2023 zal ze wellicht ook af en toe een dienst draaien bij EquiGens.  

Brigitte
Brigitte

Dit is Brigitte, Brigitte is de moeder van Barbara en al vanaf het begin van EquiGens betrokken als oma van de meiden. Sinds 2022 werkt ze als gastvrouw voor EquiGens en maakt ze met de meiden de meeste fantastische gerechten. Zij vind het heel erg leuk om gezond eten aantrekkelijk te maken, zo eten veel meiden in eens groentes waarvan ze dachten dat ze dit helemaal niet lusten. Daarnaast gaat ze met de meiden naar de markt en zal ze aanwezig zijn als de begeleiding andere afspraken heeft. 

Andries
Andries

Dit is Andries, Andries kwam toevallig aanwaaien bij EquiGens en we hadden meteen een goede klik. Andries is vrijwilliger bij EquiGens en hij overweegt een opleiding te gaan doen om hier ook officieel te komen werken. 

Andries heeft een hele leuke klik met de meiden en vind het leuk om gezellige activiteiten met hun te ondernemen. 

Omdat Andries altijd boventallig is geeft dit ruimte om andere activiteiten te ondernemen waar anders niet altijd ruimte voor is. 

Naast de hoofdpersonen weergegeven in "het team" hebben we een aantal hele fijne samenwerkingspartners met wie er zeer korte lijnen bestaan. Zo kunnen er trajecten op maat worden geboden, zowel op onze eigen locatie of elders passend bij de wensen en behoefte van de jongere. Zo hebben we samenwerkingsverbanden met onder andere een zeer ervaren jeugdpsychiater, psycholoog, psychotherapeut, GZ psycholoog, systeembehandelaar, ouder- en gezinsbegeleiders, Topdog trainer, weerbaarheid trainer, matrixcoach, beelden box hulpverlener en paardencoach.