Het team

Dit is Barbara van de Klippe, Barbara is SKJ geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional en de Gezinshuisouder van EquiGens. Als persoon is zij rustig en toegankelijk, maar ook spontaan en soms een beetje gek. Zij oordeelt niet, staat naast de jongeren en niet boven hen. Ze denkt out of the box, ziet potentie en de route om deze vrij te maken. Ze heeft een positieve kijk op het leven en dit werkt aanstekelijk. Ze heeft zelf het nodige meegemaakt en overwonnen en is in staat haar eigen levenservaring te delen waar wenselijk, waardoor zij toegankelijk en begripvol is voor de geplaatste jongeren. Toch is zij wel druk, waardoor ze soms wat chaotisch en vergeetachtig kan zijn. Barbara vindt haar uitdaging in de complexe beelden, ze is realistisch, maar betrokken en werkt systeem gericht.

Barbara heeft 16 jaar in de hulpverlening gewerkt voor ze startte met EquiGens. Ze heeft gewerkt in verschillende werkvelden; dak- en thuislozenzorg, verslavingszorg, minderjarige asielzoekers en in de psychiatrie. Ze heeft in alle werkvelden met veel plezier gewerkt, maar de match tussen haar en adolescenten was vrij snel duidelijk en hier ligt gecombineerd met psychiatrie dan ook haar affiniteit.

De laatste jaren voor de start van EquiGens ging Barbara zich steeds meer verbazen over de teruglopende leeftijd waarop zij jongeren zag binnenkomen in de instelling waar ze destijds werkte. Een jongere dat in een instelling/trainingshuis wordt geplaatst kan zich niet voldoende ontwikkelen, kan zich niet hechten en moet voldoen aan verwachtingen waar het eigenlijk nog niet aan toe is. Toen een van haar pupillen zonder pardon op straat werd gezet is Barbara zich gaan oriënteren op de gezinshuis constructie, zodat zij zorg aan huis kon leveren. EquiGens is ontstaan door een samenstelling van het gezinshuis construct en de psychiatrische instelling waar zij 8 jaar heeft gewerkt. 

Christien
Christien

Dit is Christien Schnater, Christien is SKJ geregistreerd Orthopedagoog Generalist en werkzaam als behandelaar en gedrags-wetenschapper in de jeugdhulp.

Residentiële hulp in gezinsconstructen heeft gedurende haar hele werkend leven haar interesse. Ze heeft langere tijd bij een grote zorgaanbieder in de jeugdhulp gewerkt, waar zij veel ervaring heeft opgedaan met pleegzorg en (therapeutische) gezinshuizen. Ze werkt binnen de kinderpsychologie als zelfstandige, in een samenwerkingsverband en als behandelcoördinator bij twee Driestroomhuizen.

Bij de behandeling van jongeren vindt Christien het belangrijk een goede samenwerking op te bouwen, gebaseerd op respect en vertrouwen, met de jongere en diens netwerk. Ze heeft de nodige vaardigheden ontwikkeld en opleidingen gevolgd, waardoor ze flexibel en op maat kan inspelen op de hulpvragen die gesteld worden. Zo kortdurend en licht mogelijk, maar zo intensief en langer durend als nodig. Ze is EMDR-basis therapeut, (basis-) cognitieve gedragstherapeut, en heeft de opleiding Fasetherapie en Basistherapie gevolgd. Ook is ze bekwaamd in sensomotorische psychotherapie en in systeemtherapie. Christien is naast behandelaar bij EquiGens betrokken als sparringpartner van Barbara. Met Christiens ervaring in het werken vanuit gezinsconstructen, heeft ze op alle vlakken brede inzichten. Ze werkt nauw samen met Barbara en is altijd beschikbaar voor overleg. Middels methodische werkbegeleiding ondersteunt zij Barbara in haar persoonlijke ontwikkeling, wanneer er ruis op de lijn komt helpt Christien haar deze helder te krijgen en weer op het goede spoor te zetten.

Christien is net als Barbara realistisch ingesteld, maar tegelijkertijd in voor een uitdaging. Zeer ervaren in zogenoemde complexe beelden, hechtingsproblematiek, trauma-gerelateerde problematiek en multi-problem gezinnen.


Margreet
Margreet
Sharon
Sharon

Dit is Margreet Liezenga, Margreet heeft eerder met Barbara samengewerkt op een groep voor jong-volwassenen met een psychiatrische grondslag en daar was de klik al snel duidelijk. Sinds 2020 is zij als zelfstandige verder gegaan en is zij regelmatig te vinden in gezinshuis EquiGens. Ze werkt bij EquiGens op maandag, dinsdag en donderdag en doet ook vervanging in geval van ziekte of vakantie. 

Margreet heeft een zeer grote affiniteit in het werken met jongeren en dat is te merken, ze maakt makkelijk contact, is positief ingesteld en werkt met veel humor. Ze is nuchter en niet snel onder de indruk van problematisch gedrag. 

Ze is moeder van vier grote knapen en heeft een hele leuke hond genaamd storm die bij EquiGens is geboren. Ze is gek op zeilen en schaatsen en daarom als het aan haar licht zowel zomers als 's winters op het water te vinden. Soms neemt ze ook de jongeren van EquiGens mee op de boot. 

Dit is Sharon de Jong, Sharon is zelf opgegroeid in een gezin waar pleegkinderen werden opgevangen en heeft eerder in een gezinshuis van jeugdhulp gewerkt. Sharon is nu bezig met de opleiding Social Work. Sinds 2021 werkt Sharon regelmatig bij bij EquiGens, meestal op de woensdag en de vrijdag. 

Sharon is heel betrokken en empathisch en gaat een persoonlijke band aan met de jongeren die bij EquiGens wonen. Ze vind het ook leuk om activiteiten te ondernemen en gaat graag shoppen met de meiden. Ook vind ze het leuk om box trainingen te doen met de kids. 

Sharon heeft zelf een zoon en een aantal katten. Ze is gek op dansen en leuke momenten hebben met vrienden en familie. 
Naast de hoofdpersonen weergegeven in "het team" hebben we een aantal hele fijne samenwerkingspartners met wie er zeer korte lijnen bestaan. Zo kunnen er trajecten op maat worden geboden, zowel op onze eigen locatie of elders passend bij de wensen en behoefte van de jongere. Zo hebben we samenwerkingsverbanden met onder andere een zeer ervaren jeugdpsychiater, psycholoog, psychotherapeut, GZ psycholoog, systeembehandelaar, ouder- en gezinsbegeleiders, Topdog trainer, weerbaarheid trainer, matrixcoach, beelden box hulpverlener en paardencoach.